Mediation & Advies
 
Mediation

 

Mediation Burger – Overheid

De Haart Mediation heeft ervaring opgedaan met mediation tussen burger en overheid. Het belang van beide partijen is dat de burger gehoord worden en de overheid niet terecht komt in procedure na procedure en een verstoorde relatie met haar burgers.

Als mediation op het juiste moment wordt ingezet, voorkomt het lange bezwaar- en beroepsprocedures. Door het juridische karakter van klachten en bezwaarprocedures vergeet de overheid de menselijke relaties, en is de overheid verstrikt geraakt in een conflict met haar burger(s). Daarentegen wil een burger zich veilig voelen in zijn woonomgeving en zich gelijk behandeld voelen. Tijdens de mediation is er zowel oog voor de inhoudelijke kant als de kant van de menselijke relaties.

Omdat mediation tot een snellere oplossing kan leiden, bespaart dit kosten.

Hoe komt u in contact met De Haart Mediation?

De Haart Mediation krijgt opdrachten voor overheidsmediation doorverwezen via haar eigen professioneel netwerk. De Haart Mediation staat op de mediatorslijst van de Raad van Rechtsbijstand en is te vinden als MfN Registermediator op de website van de Mediators federatie Nederland en staat op de mediatorslijst van de Rechtbank Rotterdam.

Uiteraard kunt u ook zelf bellen en informatie inwinnen bij De Haart Mediation en uw situatie voorleggen met de vraag of uw situatie geschikt is voor mediation. Bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Burger en overheid - De Haart Mediation & Advies

      Mail naar De Haart Mediation & Advies

Actueel

  • Een goede jaarwisseling en een gelukkig 2018 toegewenst!

    Een goede jaarwisseling en een gelukkig 2018 toegewenst!

    Ik wens u een goede jaarwisseling en een gelukkig 2018 toe. Een nieuw jaar begint met goede voornemens. In 2018 is het een goed voornemen om conflicten bij te leggen in uw familie of op uw werk. “The first to apologize is the bravest. The first to forgive is the strongest. And the first to […]» meer lezen