Mediation & Advies

De workshop ‘Hoor en zie mij’ van Villa Pinedo

Wil je als MfN Registermediator en Familiemediator geregistreerd en geaccrediteerd blijven, dan zal je moeten voldoen aan de eisen van het MfN Register en die van de Raad van Rechtsbijstand. Ik volg dan ook regelmatig trainingen in het kader van permanente educatie (PE) om scherp te blijven als professional.

Afgelopen vrijdag, 17 oktober, heb ik de workshop ‘Hoor en zie mij’ van Villa Pinedo gevolgd.

Deze workshop werd gegeven door 3 jonge trainers:

Floor (20), Sam (20) en hoofdtrainer Phyleen (25).

 

foto-blog-21-10-14

 

 

 

 

 

 

 

Deze 3 jonge gedreven mensen behoren tot de trainersgroep van Villa Pinedo en zijn opgeleid om scheidingsprofessionals, zoals ik, wegwijs te maken in hoe je als mediator rekening kan houden met de ervaringen, gevoelens en belangen van kinderen tijdens en na het scheidingsproces van hun ouders.

In de workshop staan de ervaringen van de trainers als ‘kinderen van gescheiden ouders’ centraal. De trainers starten de workshop met aan de deelnemers te vragen welke vragen zij hebben aan hen, ‘een kind van gescheiden ouders’.

Aan de hand van de antwoorden krijg je als professional een duidelijke indruk waar de trainers behoefte aan hadden tijdens de scheiding van hun ouders. Meer en meer wordt het belang duidelijk waarom je als mediator in gesprek zou moeten gaan met kinderen tijdens het opstellen van het ouderschapsplan. Als laatste deel van de middag wordt geoefend met het stellen van de juiste vragen, zodat je beter contact kunt maken met het kind in een scheidingssituatie.

Ik beveel deze workshop zeker aan, omdat ik de middag ervaren heb als een middag die ‘recht uit het hart’ kwam. De jonge trainers wisten me te boeien met hun oprechte gevoelens en emoties en vertelden in heldere bewoordingen over wat zij toen nodig hadden en nu nodig hebben van hun ouders en/of stiefouders.

In het opstellen van het ouderschapsplan zal ik zeker de optie om gesprekken met de kinderen te houden, aanbieden aan de ouders, zodat de wensen, behoeften en zorgen van de kinderen meegenomen kunnen worden in het ouderschapsplan.

Floor sloot de middag af met het voorlezen van de open brief “ Aan alle gescheiden ouders van NL”.

Een brief die ik jullie zeker niet wil onthouden!

Bron: http://www.villapinedo.nl/open-brief-aan-alle-gescheiden-ouders/

foto-Floor-blog-21-10-14