Mediation & Advies
 
ADVIES
 

De Haart Advies heeft in verschillende functies en rollen trainingen, workshops en gastlessen gegeven. Van 2011 tot 2015 gastcolleges gegeven in mediation in de minor Procesrecht, opleiding Bedrijfskunde MER bij de Hogeschool Rotterdam. In 2018 verschillende teams begeleid op teambuilding met als doel het verbeteren van de interne communicatie en de samenwerking. De aanleiding voor deze opdrachten was conflicten in het team.  

Het slecht functioneren van een team is tegen het licht gehouden worden van de 5 frustraties in een team (P. Lencioni).  Lencioni stelt dat 80% van alle teams niet functioneert. Deze teams zijn o.a. gefrustreerd over 1) gebrek aan vertrouwen, 2) de angst voor confrontatie, 3) gebrek aan betrokkenheid, 4) het vermijden van verantwoordelijkheid en 5) te weinig aandacht voor resultaten. Met als gevolg dat medewerkers ongemotiveerd raken en vertrekken.

Workshop ongewenste omgangsvormen

Als externe vertrouwenspersoon heb je naast de begeleiding van een melder ook de taak om de organisatie voor te inlichten, te informeren en te inspireren over de werkwijze van de vertrouwenspersoon en de klachtenregeling die de werkgever hanteert (beroepsprofiel LVV).

Als activiteit biedt de Haart Advies een workshop aan over ongewenste omgangsvormen. De workshop wordt op maat gemaakt aan de hand van de gedragscode, klachtenregeling en/of regeling misstanden die medewerkers uitgereikt krijgen bij aanvang van hun baan. Denk hierbij aan het afleggen van een ambtseed, het ondertekenen van een gedragscode etc.

Met deze documenten als leidraad wordt besproken wat ongewenste omgangsvormen zijn, hoe vaak het voorkomt op de werkvloer, wat dit voor impact heeft op het ziekteverzuim en op de samenwerking op de werkvloer. Wanneer heb je te maken met ongewenste omgangsvormen, is het wel een ver van bed show? Wat kan de vertrouwenspersoon voor je betekenen? Het geven van een workshop heeft ook als effect dat medewerkers geïnformeerd raken over wat voor beleid de werkgever voert als het gaat om Psycho Sociale Arbeidsbelasting (PSA) en worden zij geïnformeerd over wat een vertrouwenspersoon voor hen kan betekenen. De workshop draagt bij aan het voorkomen van ongewenste omgangsvormen op de werkvloer.

De workshop en/of training ongewenste omgangsvormen kan zowel aan medewerkers als aan leidinggevenden gegeven worden.

Actueel