Mediation & Advies

De Rotterdamse Hef is voor mij een symbool van verbinding.

Een symbool voor de uitwisseling van gedachten en ervaringen. De brug verbindt twee werelden die eerder van elkaar gescheiden waren. Een bruggenbouwer staat synoniem voor een ‘bemiddelaar’, iemand die partijen nader tot elkaar brengt.

Hélène de Haart MBA

Over mij

Margaret Mead was één van de pioniers in de culturele antropologie en heeft zichzelf beter leren begrijpen door het leven van andere mensen te bestuderen. Ik houd van diversiteit in mensen, culturen en organisaties. Persoonlijke verhalen van mensen inspireren mij. Het gaat hierbij om authenticiteit, waar sta je voor en hoe zet je dat in. Die passie raakt me elke keer weer.

Ik ben De Haart Mediation & Advies gestart in 2008 en mijn werkleven als zelfstandig professional begonnen. Daarvoor was ik werkzaam geweest bij verschillende organisaties in de publieke en non-profitsector. In deze functies heb ik samengewerkt met het bedrijfsleven en MKB.

In 2009 heb ik gekozen om mediator te worden en sta ik sindsdien geregistreerd in het kwaliteitsregister van Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Als MfN Registermediator ben ik geaccrediteerd familiemediator bij de Raad van Rechtsbijstand, rechtbankmediator bij de Rechtbank Rotterdam, arbeidsmediator en gastdocent mediation.

Op organische wijze is de focus van De Haart Mediation & Advies gaan liggen op conflicthantering door lid te zijn van een klachtencommissie, teams te coachen op samenwerking en in 2017 me in te laten huren als LVV gecertificeerd extern vertrouwenspersoon (advies) en als trainer. Ik train vertrouwenspersonen en geef workshops over ongewenste omgangsvormen en het ongemakkelijke gesprek. Ook ben ik in te huren als onafhankelijk procesbegeleider en gespreksleider. Het voorkomen van conflicten, het bemiddelen van conflicten en het begeleiden van mensen in een conflictsituatie of in een onveilige situatie is de ‘corebusiness’ van De Haart Mediation & Advies.

Wil je als mediator en als vertrouwenspersoon geregistreerd blijven, dan moet je voldoen aan de eisen van de permanente educatie en lidmaatschappen, zoals MfNNMvRMA, LVV en Vertrouwensmensen.

Download hier mijn CV in PDF formaat.

Specialisaties

Opdrachtgevers

Rechtbank Rotterdam Mediationbureau, Raad van Rechtsbijstand, The Lime Tree, Merlijn Adviesgroep, Professionele Mediators, NLG Werk en Arbo, Randstad MTC, Darwin on the Job, Centrum Vertrouwenspersonen Plus, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Gezamenlijke Brandweer, Scolix, Stichting PCBO, HLB Den Hartog Accountants, ITS Hendrion, Stichting Jeugdteams ZHZ, MSC, Nireas Zorggroep, Provinciehuis Zuid-Holland, Roodkapje, Rotterdam Partners, Rotterdam Festivals, Advocatenkantoor Windt, Legrand, Leeuwenburgh, Wybenga Advocaten, Emir Foundation, Armenius, Kamera Express.

Werkgevers tot 2008

In de functies van beleidsadviseur, programmamanager, trainer, coach, gastdocent, projectleider, cursistenbegeleider en (jongeren)opbouwwerker heb ik gewerkt bij de Hogeschool Rotterdam, Centrum Vakopleiding Haaglanden en Rijnmond en bij verschillende Welzijnsorganisaties in het land.

Neem contact op